OSMANİYE / DÜZİÇİ - Düziçi Fen Lisesi

MEB Ortaögretim Genel Müdürlügünün
ortaögretime ögrenim gören ögrencilerin bilimsel düşünme ,
arastirma ve sunum yapma alanlarinda gelismelerini saglamak
amaciyla uygulamis oldugu Liselerde Bilim Uygulamalari
Projesi il paneli ilimiz koordinatör okulu TOBB Osmaniye Fen Lisesinde düzenlendi.
"Yenilenebilir Enerji ve Alternatif Enerji Kaynaklar" ve "Saglikli Yasam ve Beslenme" temalarinda iki oturum olarak
gerçekleşen panelde TOBB Osmaniye Fen Lisesi, Kadirli Sehit Muhammet Mustafa Karabörk Fen Lisesi, Düziçi Fen Lisesi ve Devlet Bahçeli Fen Lisesinden toplam 14 panelist ögrenci sunum gerçekleştirdik öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz

May

Okulumuz da 06.05.2024 tarihinden başlamak üzere münazara yarışması düzenlenmiştir. Yarışmada sınıf gruplarından oluşan takımlar yarışmıştır. 9.sınıf takımları kendi arasında 10 ve 11. Sınıflarda karma olarak katılım sağlamışlardır. Yarışmalarda jüri üyesi olarak okulumuz öğretmenlerinden Ramazan Kaplan, Yaşar Eğirtmen, Hasan Hüseyin Gökçeli, Yüksel Gökçeli, Elif Duygu Taşkın, Hakan Şerbetçi, Belkıs Toy, Rabia Altınerdal, Erol Burgaç görev almışlardır. Yarışmaların birinci turunda sınıf takımları şu şekilde eşleşmiştir ve şu konuları tartışmışlardır.
10D-11C: Fabrikadaki robotlaşma düzeyine üst sınır gelmelidir/gelmemelidir.
10E-11A: Makamlarda kişilerin ekonomik durumları önemlidir /önemli değildir.
11E-10B: İş hayatında kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmalı/yapılmamalı.
10C-11D: Başarı için zeka önemlidir/ çalışmak önemlidir.
10F-11B: Okullarda zorunlu kıyafet uygulaması olmalıdır / olmamalıdır.
9C-9D: Cezalandırmada bireylerin sosyoekonomik durumu göz önüme alınmalıdır/ alınmamalıdır.
9A-9B: spor kulüpleri in başkanları taraftarlar tarafından seçilmelidir / seçilmemelidir.
Bu turun galipleri kurayla yarışmaya devam edeceklerdir.

May

Okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri 07.05.2024 tarihinde Ankara turuna çıktılar. Geziye Müdür yardımcısı Canan Durmaz, Mustafa Çerçi, Elif Duygu Taşkın, Hasan Hüseyin Gökçeli Katılım sağladı. Dikmen vadisi turu ile başlayan gezi ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi, millet kütüphanesi gezisi ve Anıtkabir’de Çelenk sunma Töreni ile son buldu.

May

Okulumuzun 11. sınıf öğrencileri " Kariyer Günleri" kapsamında mezun öğrencilerimizle buluştu. Uzman Dr. Mehmet Kurt ve Hakim Umut Nuri Ateş; kendi öğrencilik yılları, sınava hazırlık süreci, meslek seçimi ve meslek hayatlarıyla ilgili anılarını, deneyimlerini öğrencilerimizle paylaştılar. Çok keyifli ve öğretici geçen sohbetin ardından öğrencilik yıllarında kolbastı oynamasıyla hatırlanan Mehmet Kurt öğrencilerin ricası üzerine mini bir kolbastı gösterisi yaptı. öğrencilik yıllarında öğle arasında kolbastı oynadığı anlatılınca öğrencilerimizin ricası ile kolbastı oynadı.

Nis

28 Mart  Düziçi'nin düşam işgalinden kurtuluş yıldönümü kutlamaları çoşku ve geniş katılımla şehir stadyumunda törenle kutlandı. Gün boyu süren etkinlikleride Okulumuz düşman işgalinde kurtuluşunu bir canlandırma gösterimini başarılı bir şekilde yaptı. Halk oyunları, paraşüt gösterileri, çeşitli dallarda başarı gösteren öğrencilere ödüllerinini verilmesiyle tören tamamlandı. Gösteride emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz kampüs çevresinin temizliği öğretmen ve öğrencilerimizle beraber yaptık.

Mrt

Eğitimin olmazsa olmazı veli-okul-öğretmen işbirliğini sağlayabilmemiz, okulumuz hakkında bilgi edinmeniz, öğrencilerimizin davranış, devamsızlık, ders başarısı ve üniversiteye hazırlık çalışmalarının değerlendirilmesi adına okulumuzda veli - öğretmen iletişiminin daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Öğretmen Randevu Sistemi’ne geçiş yapılmıştır.

Mrt

18 mart Çanakkale şehitlerini anma günü dolayısıyla hazırlanan yarışmalarda ilçe ikincisi olarak ödül alan öğrencimiz Kerem KARAÇOBANI'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

Birlikte başarmanın ne demek olduğunu gösteren 18 Mart Çanakkale Zaferimizin 109. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vatanımızı savunan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale'yi destan kılan milletimizin tüm zaferleri kutlu olsun.

Mrt

Hayata eşsiz değerler katan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun...

Şbt

KU-YORUM YAZI-YORUM PROJESİ kapsamında öğrencilerimizin yoğun çalışması sonucu panelde okulumuzu temsilen Melda TEKEREK sunum yaptı. Projede görevli diğer öğrencilerimizi ve projeden sorumlu öğretmenlerimizi Canan DURMAZ ve Ramazan KAPLAN hocalarımızı tebrik ederiz. Öğrencimizin konuşması panelde büyük beğeni almasından dolayı kendisinide tebrik ederiz.

Şbt

Osmaniye okuyor etkinliği çerçevesinde mum ışığında kitap okuduk. Okulumuz olarak Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürülüğünün projesi kapsamında yapılan etkinliğine katılarak mum ışığında kitap okuduk.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürümüz Aydın ABLAK Okulumuzda yapılan  Teknofest 2024 Düziçi Başvuru Çalıştayını ziyaret ederek öğretmenlerimize başarılar diledi.